odrzavanje sajta

ODRŽAVANJE SAJTA

Održavanje web sajta ne podrazumeva samo unos novih podataka, tekstova, slika ili video sadržaja, već i tehničko održavanje sajta.

 

Da li Vašem web sajtu neophodno održavanje? Ukoliko imate dinamički web sajt odgovor je da, potrebno Vam je. Sasvim je prirodno da ćete nakon izrade web sajta želeti da smanjite troškove, dobijete što više od svog sajta, ali…Koliko god da je kvalitetan Vaš web sajt, njegov kvalitet vremenom opada, ukoliko se ne brinete o njemu. Da bi funkcionisao besprekorno Vašem web sajtu je potrebno redovno održavanje.

Moj sajt samo stoji na internetu. Šta će mi održavanje?

Iako je sajt prilikom prvobitne uzrade kreiran da bude funkcionalan i dobro pozicioniran na Google pretraživaču, ukoliko se sadržaj na njemu ne osvežava, i ako se sajt tehnički ne održava, počeće da pada na sve nižu poziciju u rezultatima pretrage. Sve manje ljudi će ga posećivati, i na kraju će postati praktično nevidljiv.

 

Nakon nekog vremena doćićete u poziciju u kojoj ćete shvatiti da je sav novac koji ste uložili u izradu sajta uzalud izgubljen, jer niko više ne može da vas pronadje na internetu.
Da biste ste izbegli ovakav scenario, potrebno je da obezbedite profesionalno i konstantno održavanje za vaš web sajt.

posledice neodrzavanja sajta
vrhunska tehnologija
Iako je sajt prilikom prvobitne uzrade kreiran da bude funkcionalan i dobro pozicioniran na Google pretraživaču, ukoliko se sadržaj na njemu ne osvežava, i ako se sajt tehnički ne održava, počeće da pada na sve nižu poziciju u rezultatima pretrage.

Koje su posledice neodržavanja web sajta?

Posledice neodržavanja sajta veoma brzo odražavaju na rejting vaše strane, tj. na Vaš SEO. Vaše rangiranje na Googlu vrtoglavo pada. Vaš sajt se usporava i lošije radi.

U održavanje sajta spada:

– Unos, dodavanje ili izmena sadržaja za sajt
– Kreiranje novog proizvoda ili stranice sajta
– Optimizacija dostavljenog materijala za internet
– Pravljenje backup-a sajta
– Praćenje statistike posećenosti, analize i izveštaji
– Periodična ili stalna SEO optimizacija
– Izgradnja linkova
– Održavanje sigurnosti sajta na internetu
– Testiranje funkcionalnosti web sajta
– Rešavanje problema u funkcionisanju web sajta (grešaka, i slično)

odrzavanje web sajta